En av ProgeCADs stora fördelar är programmets kompatibilitet. En annan fördel är att utseende och funktioner liknar marknadens ledande AutoCAD-applikationer. Det är några anledningarna till att ProgeCAD blivit det självklara alternativet, eller komplementet, för många CAD-användare. Även priset är fördelaktigt samt även licenshanteringen där du kan välja mellan singellicens, nätverkslicens, företagslicens eller landslicens.

ProgeCAD

ProgeCAD är ett CAD-program för 2D- och 3D-konstruktion. Programmet erbjuder hög kompatibilitet med AutoCAD och direktmodellering I DWG-format.
– Lätt att komma igång med och har utseende samt funktioner liknande AutoCAD
– 2D- och 3D CAD-program som fungerar med AutoCAD DWG-filer
– Kan exportera ritningsfiler både som DWG- och DXFfiler
– Har stöd upp till Windows 10
– Funktion med integrerad 3D PDF-export
– Prisvärt, nytt program, kontakta oss för pris

Beställ ProgeCAD nu >>

Ladda ner 30-DAGARS

Mer om ProgeCAD

 • Connector.

  Branschanpassade applikationer

  Det finns flera olika applikationer med färdiga standarder och färdig ritade symboler. Det finns applikationer för mekanik, arkitekt, brand, VVS, ventilation, el och tele. Kontakta oss för mer information.

 • Connector.

  Konvertera PDF till DWG-ritningar

  I ProgeCAD ingår kostnadsfria funktioner för att konvertera PDF-ritningar till användbara och editerbara DWG-ritningar. Konverteringsfunktionerna  genererar och optimerar linjer, polylinjer, cirklar, bågar, rastreringar, textsträngar mm med bibehållna färger. ProgeCAD identifierar även TrueType-text och linjetjocklekar på ett föredömligt sätt. Programmet hanterar också PDF-ritningar med lagerstruktur och behåller denna struktur när PDF konverteras till DWG. Funktionerna PDF-till- DWG sparar tid genom att skapa helt vanliga DWG-ritningar av hela projekt och hela eller delar av ritningar.

 • Connector.

  ProgeCAD Moln

  ProgeCAD Moln gör det enkelt för dig att komma åt dina ritningar var du än befinner dig genom att spara och öppna ritningar i molnet. Det är också ett optimalt sätt att dela ritningar inom projekt, ledningen och med kunderna. ProgeCAD Moln stödjer de vanligaste molntjänsterna för fildelning som Dropbox, Google Drive och Microsoft One Drive.

 • Connector.

  Självstudiekurser

  Det går att köpa till två olika självstudiekurser. För er som är helt nya inom CAD, rekommenderas grundutbildningen. För er som har arbetat med CAD kan vi rekommendera självstudiekursen fortsättning. Lär er ProgeCAD i ert eget tempo och på tidpunkter som passar er.

 • Connector.

  Licenser

  ProgeCAD finns på svenska och engelsk när det gäller singellicens eller nätverkslicens.
  Vid engelsk version kan man även köpa företagslicens som innebär ett fritt antal ProgeCAD-licenser på ett företags kontor. Ni kan därmed se till att alla som behöver tillgång till ProgeCAD får det, och detta till en relativt låg kostnad! Har man flera kontor i Sverige kan man istället köpa landslicens som innebär ett fritt antal CAD-licenser på företagets alla kontor i landet.
  Licenskostnaden är en engångskostnad.

ProgeCAD funktioner

 • Connector.

  DWG support

  Fullständig Windows 10, Windows 8, Windows 7 och Windows XP kompatibilitet.

 • Connector.

  Trimma snittmarkering

  Snittmarkering kan nu trimmas med vanligt Trim-kommando.

 • Connector.

  Dynamisk blockredigering

  Ändra dynamiska block med hjälp av handtag.

 • Connector.

  Tabeller

  Skapa och redigera. Skapa tabeller baserade på blockattribut eller från Excel.

 • Connector.

  Publicera (Massutskrift)

  Skriv ut (eller exportera till PDF/DWF) valda ritningslayouter.

 • Connector.

  EasyArch 3D

  Se video – se ny version av det parametriska arkitektverktyget med 3D.

 • Connector.

  3D PDF

  Se video – konvertera 3D-ritningar till interaktiva 3D PDF-dokument läsbara med gratis Adobe Reader.

 • Connector.

  3D Print

  STL-export för 3D-utskrift.

 • Connector.

  Klistra in special

  Infoga tabeller genom Klipp och klistra från Excel, Open Office, Libre Office.

 • Connector.

  Multilinjestilar

  Skapa namngivna stilar för multilinjer för att kontrollera antalet object och egenskaperna för varje objekt.

 • Connector.

  EATTEXT

  Skapa tabeller genom att läsa blockattribut.

 • Connector.

  .NET-support

  Koppling mellan .NET-baserade program och ProgeCAD-ritningar.

ProgeCAD VIDEO

Några av våra kunder som använder sig av ProgeCAD:

Bengt-Åke utvecklar och skapar diagram i ProgeCAD!

– Då min AutoCAD LT var för gammal för att uppdatera valde jag att köpa ProgeCAD istället. LT:n är dyr om man inte sitter med det till 100%, säger Bengt-Åke Karlsson från TB-Lager i Dingle.
– Jag tyckte inte att det var krångligt att byta till ProgeCAD då de är rätt så lika. Några snabbkommandon är samma och utskriftsfunktionerna fungerar bättre i ProgeCAD tycker jag. Det är inte heller några problem för mig att rita vidare på tidigare LT-ritningar. Ev kan programmet kännas lite trögare, men det är det värt.
– Jag tar fram diagram och konstruerar i ProgeCAD. Jag utvecklar just nu en ny uppfinning som kommer att bli revolutionerande, avslöjar Bengt-Åke.
2016-10-14T22:20:15+02:00
– Då min AutoCAD LT var för gammal för att uppdatera valde jag att köpa ProgeCAD istället. LT:n är dyr om man inte sitter med det till 100%, säger Bengt-Åke Karlsson från TB-Lager i Dingle. – Jag tyckte inte att det var krångligt att byta till ProgeCAD då de är rätt så lika. Några snabbkommandon är samma och utskriftsfunktionerna fungerar bättre i ProgeCAD tycker jag. Det är inte heller några problem för mig att rita vidare på tidigare LT-ritningar. Ev kan programmet kännas lite trögare, men det är det värt. – Jag tar fram diagram och konstruerar i ProgeCAD. Jag utvecklar just nu en ny uppfinning som kommer att bli revolutionerande, avslöjar Bengt-Åke.

JOKRAB tillverkar maskiner för framställning av läkemedel!

jokrab-logo
JOKRAB i Hamburgsund är ett företag som inte så många känner till. – Vi exporterar våra maskiner över hela världen säger ägaren Lennart Joling. Lennart ritar i en egen applikation i AutoCAD men planerar att byta system framöver. Sonen Johan Joling har redan gått från AutoCAD till ProgeCAD.

– Jag ritar i dag layouter, hur allt ska se ut med måttsättning med mera, säger Johan och fortsätter.
– När jag hade bytt till ProgeCAD kände jag direkt igen mig. Det var ingen större skillnad. ProgeCAD känns lättare och har information till höger direkt utan att jag behöver gå till egenskaper på texter och linjer.
– Men bästa funktionen är den som konverterar pdf till dwgfiler, säger Johan.
2016-10-14T22:27:59+02:00
JOKRAB i Hamburgsund är ett företag som inte så många känner till. – Vi exporterar våra maskiner över hela världen säger ägaren Lennart Joling. Lennart ritar i en egen applikation i AutoCAD men planerar att byta system framöver. Sonen Johan Joling har redan gått från AutoCAD till ProgeCAD. – Jag ritar i dag layouter, hur allt ska se ut med måttsättning med mera, säger Johan och fortsätter. – När jag hade bytt till ProgeCAD kände jag direkt igen mig. Det var ingen större skillnad. ProgeCAD känns lättare och har information till höger direkt utan att jag behöver gå till egenskaper på texter och linjer. – Men bästa funktionen är den som konverterar pdf till dwgfiler, säger Johan.

Sotenäs Kommun har lämnat Autodesk och ritar numera i ProgeCAD!

sotenaskommun-logotypJan Thorsen förklarar att de kom i kontakt med ProgeCAD på Nyttodatas hemsida och sen fick en demonstration. – Eftersom programmet i stort sett är samma som AutoCAD men kostade betydligt mindre blev det intressant säger Göran Säwe och Jan fyller i:
– Ja, det var priset som var avgörande.
– Vi använder ProgeCAD tillsammans med CADdirekt Brand för utrymningsplaner, orienteringsritningar och serviceritningar för brandlarm.
– Räddningstjänsten kan också rita insatsplaner, säger Jan. Förvaltningen Miljö och Hälsa arbetar också i ProgeCAD med arbetsmiljöarbete. Göran berättar även att de anlitar en extern konsult som har gått från AutoCAD till ProgeCAD. De ritar hela utrymingsplaner från noll. Även konsulten tycker att CADdirekt är lätthanterligt och bra upplagt med lagerhantering m.m.
– Vi på fastighetsavdelningen har gått från AutoCAD 2006 så även om strukturen är lika i ProgeCAD så har vi fått en stor “upphottning” i och med ProgeCAD, säger Jan. Jan Thorsen fastighetstekniker och Göran Säwe fastighetsingenjör, båda från fastighetsavdelningen på Sotenäs Kommun.
2016-10-14T22:46:03+02:00
Jan Thorsen förklarar att de kom i kontakt med ProgeCAD på Nyttodatas hemsida och sen fick en demonstration. – Eftersom programmet i stort sett är samma som AutoCAD men kostade betydligt mindre blev det intressant säger Göran Säwe och Jan fyller i: – Ja, det var priset som var avgörande. – Vi använder ProgeCAD tillsammans med CADdirekt Brand för utrymningsplaner, orienteringsritningar och serviceritningar för brandlarm. – Räddningstjänsten kan också rita insatsplaner, säger Jan. Förvaltningen Miljö och Hälsa arbetar också i ProgeCAD med arbetsmiljöarbete. Göran berättar även att de anlitar en extern konsult som har gått från AutoCAD till ProgeCAD. De ritar hela utrymingsplaner från noll. Även konsulten tycker att CADdirekt är lätthanterligt och bra upplagt med lagerhantering m.m. – Vi på fastighetsavdelningen har gått från AutoCAD 2006 så även om strukturen är lika i ProgeCAD så har vi fått en stor “upphottning” i och med ProgeCAD, säger Jan. Jan Thorsen fastighetstekniker och Göran Säwe fastighetsingenjör, båda från fastighetsavdelningen på Sotenäs Kommun.

VARFÖR HOS OSS?

Självstudiekurser i
0
nivåer
För
32
bitars Windows
DWG
0%
KOmpatiblitet
 

Har ni frågor om ProgeCAD?