ELPROCAD representerar en hel produktfamilj med kraftfulla program. Bakom dessa finns personal med lång egen elteknisk bakgrund. Programmen säljs i hela norden och runt om i Europa. Med dessa program erbjuder vi er som elkonstruktör användarvänliga, flexibla, kraftfulla och kostnadseffektiva hjälpmedel för er elschemakonstruktion.

ELPROCAD ic

ELPROCAD ic finns i två varianter Basic och Pro.

ELPROCAD ic Basic innehåller de symboler och funktioner som du behöver för att rita kretsscheman, huvudkretsscheman, yttre anslutningsscheman, montageritning, plc samt enlinjeschema på ett effektivt sätt.

ELPROCAD ic Pro innehåller all funktionalitet och symboler som finns i ELPROCAD ic Basic, men har också automatiska korsreferenser, signalreferenser samt automatisk generering av apparatlistor, beställningslistor och andra typer av rapporter.

Programmet har integrerad CAD-motor, så du behöver alltså INTE AutoCAD LT, AutoCAD eller annat CADprogram.

Beställ ELPROCAD ic nu >>

ELPROCAD ic funktioner

 • Connector.

  Symboler och ritmiljö

  Både ELPROCAD ic Basic och Pro innehåller symboler enligt postbeteckningsstandarden IEC1082 och symbolstandarden IEC 617 samt stödjer även funktions- och placeringsorienterat ritsätt. Det finns funktioner för att göra egna symboler, ritningsblanketter och linjaler.

 • Connector.

  Välj symboler

  Välj symboler från verktygsfälten med hjälp av symbolbilder, tooltips eller från en dialogruta med tydliga symbolbilder eller en ikonmeny med en förklarande text.

 • Connector.

  Korsreferenser

  Vid en symbolinsättning i ELPROCAD ic Basic skapas automatiskt attribut som är avsedda för att manuellt fylla i korsreferenser och signalhänvisningar till en symbol. ELPROCAD ic Pro skapar korsreferenser on-line för bl a signaler, kontakter och reläspolar samt ger automatiskt fortsättningsblad i ritningshuvudet. Signalhänvisningar och korsreferenser görs både till bladnummer och till linjalposition på blanketten.

 • Connector.

  Egna symboler

  Det är lätt att skapa egna symboler som ni kan strukturera, ersätta och ta bort. Skapa menyer av de egna symbolerna precis som ni vill ha dem. Programmen är anpassade för att kunna göra egna symboler, eller sammansatta grupper, som har samma funktionalitet som övriga symboler i programmet. Era egna symboler kommer att bryta upp linjer när de sätts in och likaså lagas linjen om symbolen flyttas eller tas bort. En egen symbol kan även vara en sammansättning av symboler som t ex en tryckknapp med en kontaktbild eller en del av en krets.

 • Connector.

  Förflyttning mellan ritningar

  Med en speciell dialogbox med flikar som kan vara öppen hela tiden ni jobbar med ritningen underlättar detta för er att förflytta er mellan ritningar och se vilka ritningar som är öppna. Vilket gör det extra effektivt att jobba med två skärmar.

 • Connector.

  Projekthantering

  I grundinställningen kan ni anpassa programmet efter era egna önskemål. Ni kan välja att ha olika texthöjder och färger på bl a post-, uttag- och signalbeteckningar. Inställningar finns även för bl a symbolstandard, olika blankettyper, kabelballonger och partmärkningar.

 • Connector.

  Projekthantering ELPROCAD ic Pro

  Använd funktioner för Filter, Sök och Ersätt för att redigera information direkt i projektdatabasen. Via projektautomatiken kan du välja att t ex införa korsreferenser och skriva ut alla eller markerade blad. Ni kan samtidigt köra scripter, programsnurror, som t ex byter ut ritningsblanketten, ändrar språk på kommentarer eller byter ut en text i ritningshuvudet på alla blad i projektet.

 • Connector.

  Attribut

  I prorgrammen finns en effektiv hantering av information dvs attribut till symbolerna. Ni kan sortera och ersätta attributtext för samtliga symboler som markeras. Ni kan även söka och ersätta en textsträng på hela er ritning oavsett på vilket blad informationen finns.

Fler funktioner i ELPROCAD ic Pro

 • Connector.

  Kompatibelt med ELPROCADs XML‐projekt

 • Connector.

  Flytande licenser i Windows nätverk

 • Connector.

  Apparatlista, orderlista och andra rapporter

 • Connector.

  Vid insättning av symbol kan man välja materiel direkt ur apparatdatabasen

 • Connector.

  Automatiskt översätta kommentarstexter till andra språk

 • Connector.

  Interaktiv navigation i hela projektet mellan korsreferenser och signalhänvisningar

 • Connector.

  Interaktiv navigation i hela projektet mellan ritningar och från rapport till ritning

 • Connector.

  Stöd för flera apparatdatabaser i samma projekt

 • Connector.

  Sök/Ersätt av samtliga attribut i aktuellt projekt

 • Connector.

  Mer avancerad felhanteringsdialog, fel kan filtreras

Exempel på elscheman och rapporter

Perfekt för
0
skärmar
Finns på
0
språk
Behöver
0
CADprogram
 
 

Har ni frågor om ELPROCAD ic?